visit or TripAdvisor ref. page

Det hela började i bageriet på Fiket, vårt kondis med anor från 50-talet (även detta absolut värt ett besök). För några år sedan experimenterade en av bagarna med olika brödrecept. Ett av dem blev till ett mycket speciellt knäckebröd.

Dock visade det sig svårt att rekonstruera experimentet och få den lilla satsen att fungera i större bak. Men vår bagarmästare Svahn lyckades med hjälp av sin stora erfarenhet till slut få fram ett recept som fungerade även i större mängder. Grännaknäcket var fött och ryktet om den nya delikatessen spred sig som en löpeld! Grännaknäcke är nu en succé långt utanför Gränna – pröva det, och sedan vill du inte ha något annat knäckebröd! Bakat med kärlek och omsorg i vårt eget knäckebageri, med de allra bästa av råvaror.

Det slutliga beviset för att Grännaknäcke är fantastiskt gott fick vi när vi tilldelades Gastronomiska Akademins Diplom.

 

Hjärtligt välkommen till Grännaknäcke!

Sara med personal