Blomsterströssel
Produktinformation
Ingredienförteckning: Rosblad, Blå malva, Ringblommor, Solros och blåklint.
Morotsmuffins med frosting & blomsterströssel
Ljuvligt god morotkaka, toppad med fluffig frosting & blomsterstössel
Morotsmuffins
- 1½ dl finrivna morötter
- 1 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- ½ krm salt
- ½ dl matolja
Frosting
- 50 gram färskost
- ½ dl vispgrädde 40%
- 1½ dl florsocker
- blomsterströssel
-
Sätt ugnen på 200° C.
Skala & finriv morötterna. Vispa ägg & socker poröst i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Rör ner morötter & oljan i äggblandningen. Vänd ned dem torra ingredienserna till en slät smet. Fördela smeten i 10 st muffinsformar. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca. 10 minuter tills dem inte är kletiga i mitten längre & låt dem svalna.
Vispa vispgrädden tills den är tjock. Blanda i färskosten & florsockret till en homogen blandning. Spritsa eller bred på glasyren på muffinsarna. Strö på blomsterströssel & avnjut sedan med en god kopp te eller kaffe.