Om Oss

Grännaknäcke

drivs sedan några år tillbaka av Sara Winblad. I vår butik med visingsbageri möts du av den härliga doften av nybakade skorpor & knäckebröd som ligger mitt emot torget i Gränna. Här kan du handla våra egentillverkade delikatesser men även lokalproducerade & svenska sylter, marmelader, safter, müsli, godis & en massa andra goda saker. I vår butik hittar du inte bara ätbart utan även lite inredning & presentförpackningar. Presenten redo att ta med när du är på språng men självklart plockar vi gärna ihop efter dina önskemål.

I vårt visningsbageri bakar vi självklart alla våra knäckebröd & skorpor. Där kan du både se & få smaka på våra produkter.
Vi har öppet året runt med undantag för några helgdagar.

Grännaknäcke arbetar med tanken att göra ett gott knäckebröd som du kan njuta av med gott samvete. I den mån det går arbetar vi med svenska råvaror & allt bakas för hand – något som är unik för Grännaknäcke.

Idag jobbar Sara, Elina & bagaren Thobias heltid med verksamheten, men emellan åt behövs extrapersonal & framför allt under sommaren. Då drar Grännas turistsäsong igång på allvar och även många lockas av stadens polkagrisar. 

Historien

börjar på andra sidan väggen, närmare bestämt inne på Fiket. Ett café med tillhörande bageri där det experimenterades under lågsäsong under början av 90-talet. Det speciella  knäckebrödsreceptet utvecklades & blev snabbt populärt. Genom mun-mot-mun metoden så spred sig ryktet och var snart känt som Grännaknäcke över hela Sverige. Sedan 1999 står Grännaknäcke på egna ben & drivs sedan 2017 av Sara Winblad med familj.

Redan som 8-åring fick Sara prova på att baka knäckebrödet första gången under ett besök hos barndomsvännens släkting Sussie Dahlin. En underbar känsla för Gränna men så väl hantverket har sedan dess levt kvar hos henne. Sara växte upp i en företagarfamilj i Eskilstuna & redan som 22-åring tog hon över Fiket vägg-i-vägg. När Grännaknäcke kom att bli till salu kändes det naturligt att även ta detta företag under sina vingar.