
Gratinerad brietårta & Grännaknäcke kex
En utav den godare förrätter jag vet! Det som gör den extra god är att man kan avnjuta den tillsammans med vänner kring ett bord med gott i glaset.
Ingredienser
- 500 gram Brieost
- 8 st Körsbärstomater
- 1 st Rödlök
- 1 kruka Basilika
- ½ dl Olivolja
- 1 msk Balsamvinäger
- 2 msk Pesto
- salt & svartpeppar
- 1 frp Grännaknäcke kex i cellofan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° C. Lägg brieosten i en ugnsäker form. Dela körsbärstomaterna, hacka rödlök & basilika och lägg i en bunke. Blanda med olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt & svartpeppar. Lägg tomatblandningen på brieosten & baka i ugnen i 20 minuter. Ringla pesto över & servera med Grännaknäcke kex. Avnjut genom att gröpa ut osten med kexen i gott sällskap & gärna med ett glas bubbel.

Grännaknäcke kex i cellofan
Produktinformation
Näringsdeklaration per 100g:Energi 1110,3kJ/265,4kcal, Fett 11,2 g varav mättat 1,4g, Kolhydrat 31,6g varav sockerarter 1,1g, Fiber 7,0 g, Protein 8,9g, Salt 1,0g</p…
62,00 kr