Go Back

Gratinerad brietårta & Grännaknäcke kex

En utav den godare förrätter jag vet! Det som gör den extra god är att man kan avnjuta den tillsammans med vänner kring ett bord med gott i glaset.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Måltid fingerfood, Förrätt, Smårätter, Tilltugg
Portioner 8

Ingredienser
  

  • 500 gram Brieost
  • 8 st Körsbärstomater
  • 1 st Rödlök
  • 1 kruka Basilika
  • ½ dl Olivolja
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 2 msk Pesto
  • salt & svartpeppar
  • 1 frp Grännaknäcke kex i cellofan

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200° C. Lägg brieosten i en ugnsäker form. Dela körsbärstomaterna, hacka rödlök & basilika och lägg i en bunke. Blanda med olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt & svartpeppar. Lägg tomatblandningen på brieosten & baka i ugnen i 20 minuter. Ringla pesto över & servera med Grännaknäcke kex.
    Avnjut genom att gröpa ut osten med kexen i gott sällskap & gärna med ett glas bubbel.