Morotsmuffins med frosting & blomsterströssel
Ljuvligt god morotkaka, toppad med fluffig frosting & blomsterstössel
Ingredienser
Morotsmuffins
- 1½ dl finrivna morötter
- 1 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- ½ krm salt
- ½ dl matolja
Frosting
- 50 gram färskost
- ½ dl vispgrädde 40%
- 1½ dl florsocker
- blomsterströssel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° C.
- Skala & finriv morötterna.
- Vispa ägg & socker poröst i en bunke.
- Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
- Rör ner morötter & oljan i äggblandningen.
- Vänd ned dem torra ingredienserna till en slät smet.
- Fördela smeten i 10 st muffinsformar.
- Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca. 10 minuter tills dem inte är kletiga i mitten längre & låt dem svalna.
- Vispa vispgrädden tills den är tjock. Blanda i färskosten & florsockret till en homogen blandning.
- Spritsa eller bred på glasyren på muffinsarna.
- Strö på blomsterströssel & avnjut sedan med en god kopp te eller kaffe.