Välkommen till Grännaknäcke! Rent hantverk sedan 1999.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Morotsmuffins med frosting & blomsterströssel

Ljuvligt god morotkaka, toppad med fluffig frosting & blomsterstössel
Tillagningstid 1 t
Måltid Dessert, Fika, Kaffebröd
Portioner 10 personer

Ingredienser
  

Morotsmuffins

  • dl finrivna morötter
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ krm salt
  • ½ dl matolja

Frosting

  • 50 gram färskost
  • ½ dl vispgrädde 40%
  • dl florsocker
  • blomsterströssel

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200° C.
    Skala & finriv morötterna. Vispa ägg & socker poröst i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Rör ner morötter & oljan i äggblandningen. Vänd ned dem torra ingredienserna till en slät smet. Fördela smeten i 10 st muffinsformar. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca. 10 minuter tills dem inte är kletiga i mitten längre & låt dem svalna.
    Vispa vispgrädden tills den är tjock. Blanda i färskosten & florsockret till en homogen blandning. Spritsa eller bred på glasyren på muffinsarna. Strö på blomsterströssel & avnjut sedan med en god kopp te eller kaffe.