Go Back

Morotsmuffins med frosting & blomsterströssel

Ljuvligt god morotkaka, toppad med fluffig frosting & blomsterstössel
Tillagningstid 1 timme
Måltid Dessert, Fika, Kaffebröd
Portioner 10 personer

Ingredienser
  

Morotsmuffins

  • dl finrivna morötter
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ krm salt
  • ½ dl matolja

Frosting

  • 50 gram färskost
  • ½ dl vispgrädde 40%
  • dl florsocker
  • blomsterströssel

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200° C.
  • Skala & finriv morötterna.
  • Vispa ägg & socker poröst i en bunke.
  • Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
  • Rör ner morötter & oljan i äggblandningen.
  • Vänd ned dem torra ingredienserna till en slät smet.
  • Fördela smeten i 10 st muffinsformar.
  • Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca. 10 minuter tills dem inte är kletiga i mitten längre & låt dem svalna.
  • Vispa vispgrädden tills den är tjock. Blanda i färskosten & florsockret till en homogen blandning.
  • Spritsa eller bred på glasyren på muffinsarna.
  • Strö på blomsterströssel & avnjut sedan med en god kopp te eller kaffe.